Så undviker du onödiga avgifter

Så undviker du onödiga avgifter
Spread the love

Det finns förmodligen ingen människa i världen som gillar att betala onödiga avgifter, vilket är relativt uppenbart. Många av oss vill helt enkelt bara betala för det vi faktiskt köper eller den tjänst vi tar del av.

Det finns idag olika sätt du kan göra för att undvika onödiga avgifter. Allt beror givetvis lite på vad för tjänst du vill ta del av eller vilken slags vara du ska köpa.

Är det till exempel sanktionsavgifter inom byggbranschen, kolla igenom avtalet som du och företaget kommit överens om. Det är viktigt att du faktiskt vet vad som krävs av dig när det gäller betalningen och så att du har koll på vilka avgifter som är till vad. Det är även viktigt att du vänder dig till verksamheter som är registrerade med F-skatt. Vi rekommenderar därför att man alltid ber om F-skatteintyg innan man påbörjar ett bygg- eller renoveringsprojekt.

Äger du själv en fastighet eller en bostad finns det många tips för att få bort onödiga uppgifter. Se till så att alla lagar från Skatteverket och Arbetsmiljöverket följs, så att du slipper en dyr böter eller extra renoveringar som bara kommer kosta dig ännu mer. Att ha t.ex taket i gott skick kan spara dig flera hundralappar, eller genom att renovera fasaden innan dyrare renoveringar väl behöver göras.

Anlitar du en firma som inte har F-skatt kan du inte heller försäkra dig om att arbetet blir bra. Skulle det vara något fel med jobbet som utförs, kan du inte heller ta kontakt med myndighet för att lösa detta (eftersom firman arbetat svart). Det betyder också att om ett dåligt arbete genomförts, kommer du behöva anlita en ny byggfirma som gör om jobbet, vilket givetvis kommer kosta dig ännu mer.

Tänker vi mer generellt på hur du kan undvika onödiga avgifter, kan vi ta en titt på det betal- eller kreditkort som du använder, eller när du vill växla pengar utan att betala avgifter som inte har med valutaväxlingen att göra. Tack vare den snabbt växande utvecklingen kan vi idag hitta många andra lösningar på frågor som dessa, som till exempel speciella kort och betalningslösningar som inte har några avgifter när du växlar eller använder ditt kort i bankomater och utomlands.

Andra sätt du kan undvika avgifter på är att ta cykeln eller promenera när du ska iväg en kortare sträcka. På så sätt slipper du betala för den bensin som din bil drar (vilket dessutom värnar om miljön), samtidigt får du lite motion på köpet.

Ingen vill betala en avgift för något som inte har med varan eller tjänsten att göra! Tänk på att alltid noggrant läsa igenom de avtal som du skriver på, oavsett om det handlar om en tjänst, ett abonnemang eller en vara. Det är alltid bättre att vara på den säkra sidan, så att du vet exakt vad du betalar för.

Tillbaka till toppen